CROMO Alapítvány

 AKTUÁLIS


TEMATIKUS CSAPATÉPÍTŐ A CROMO ALAPÍTVÁNNYAL 

Kösse össze a kellemest a hasznossal!

Témáink

  • Környezetvédelem
  • Esélyegyenlőség
  • Tematikus napok gyerekeknek
  • Egerkód

Bővebb információ: Vucskó Bernadett, vucsko.bernadett@cromo.hu, +36 20 5162623  

A CROMO Alapítvány egy új, nemzetközi projekt keretében vizsgálja tagállami szinten a polgárok ismereteit, hozzáállását, szokásait és igényeit a körforgásos gazdasággal kapcsolatban.

A We-DEMOCRACY projekt Bulgária, Görögország, Magyarország, Olaszország és Románia kutatóit tömöríti azzal a céllal, hogy elősegítse az aktív európai polgárságot és javítsa az állampolgári és demokratikus részvétel feltételeit. A projekt egy sor olyan tevékenységet szervez, amelyek célja, hogy az állampolgárokat képessé tegye arra, hogy tanuljanak egymástól, együttműködjenek és részt vegyenek a döntéshozatalban a körforgásos gazdaság területén.

TRIC

A TRIC projektünk egy kísérleti kisléptékű Erasmus+ projekt a SozialMarie Díj mögött álló osztrák Unruhe Privatstiftung szervezettel közös megvalósításban. Nagyon izgalmas vállalkozásba kezdtünk: azt szeretnék kideríteni, hogy mi teszi a sikeres társadalmi vállalkozásokat, milyen kompetenciákra van szükség valós társadalmi hatás elérésére, milyen egy innovatív személy vagy csapat. Ennek érdekében kutatunk, tanulmányozzuk a SozialMarie nyertes és jelölt projekteket és tananyagot fejlesztünk, majd azt lepróbáljuk, teszteljük.

Csináld most! - Act now!

A klímaváltozás sok tizenévest érdekel, és Greta Thunberg példáján felbuzdulva sokukat érdekli, hogy mit tehetnek most a klímaváltozás terén. Szintén öt ország középiskolásaival dolgozunk olyan kreatív, játékos eszközök kifejlesztésében, amely megmutatja a srácoknak, hogy mit tehetnek, sőt mit kell tenniük, ha meg akarják állítani a bolygónk pusztulását. A magyar fiatalok más országok tizenéveseivel cserélhetnek tapasztalatot, dolgozhatnak együtt, és így motiváltabbak lehetnek az angol nyelv tanulására, külföldi kapcsolatokat szerezhetnek!

A projektről bővebben az alábbi linken olvashat:

Magic in the Frame

A projekt célja, hogy segítse a középiskolai tanárokat abban, hogy kapcsolatot teremtsenek a fiatalokkal és irányítsák őket. Ezt egy új módszer kidolgozásával szeretnénk elérni, amely közelebb hozza a diákokat a valósághoz egy védett környezetben miközben felhívja a figyelmüket a társadalmi kérdések fontosságára. Eszközül a dokumentumfilmeket használjuk kiegészítve a terepen történő ismeretgyűjtéssel, filmvetítésekkel és műhelymunkákkal.

Bővebb információ: Hadrévy Borbála, hadrevy.borbala@cromo.hu, +36 20 412 7467 

A projektről többet az alábbi linken olvashat:

Crestart

2021. november 1-jén indult új projektünk, amelyben Magyarországon kívül holland, bolgár és ciprusi partnerszervezetekkel a COVID19 helyi közösségekre gyakorolt hatását vizsgáljuk, valamint összegyűjtjük és rendszerezzük azokat a közösségi megoldásokat, jó gyakorlatokat, amelyek segítettek ezeknek a közösségeknek a túlélésben, a társadalmi immunrendszer erősítésében.

A projektben fókuszcsoportokat, képzéseket, műhelymunkákat tartunk Érden, Amszterdamban, Szófiában és Nicosiában, valamint közreadunk egy online eszköztárat, amelynek segítségével a helyi közösségek felkészülhetnek egy esetleges további természeti, gazdasági vagy akár környezeti kihívásra.

Bővebb információ: Hadrévy Borbála, hadrevy.borbala@cromo.hu, +36 20 412 7467  


Tevékenységi területeink


Lépj velünk kapcsolatba

Korábbi projektjeink


Modern civil társadalom


Szervezetfejlesztő programok

Energiaklub- Szakpolitikai Intézet, Módszertani Központ

Magyar Evangélikus Egyház oktatási és diakóniai intézményei

Magyar Drogprevenciós és Ártalomcsökkentő Szervezetek Szövetsége

Együttműködő helyi társadalom

Állampolgári Tanácsok lebonyolítása 28 településen

Közösségi kezdeményezések kutatása, fejlesztése

Internetes közösségek kutatása, fejlesztése

Közösségi vállalkozások kutatása, fejlesztése

Befogadó társadalom

Globális nevelés projekt értelmileg sérült fiatalok képzése, fejlesztése a Millenniumi Fejlesztési Célok területein

Szolidáris, fenntartható helyi gazdaság program


Támogatóink