DCYDE!

A projekt neve: DCYDE! - Digital Global Citizenship for Youngsters & Educators in Partnership


Miről szól a projekt?

A DCYDE! célja, hogy kézzelfoghatóvá tegye a globális állampolgárságot. Az online kommunikáció és a hibrid tanulási környezetek használatával a DCYDE! lehetővé teszi a határokon átnyúló és transzkulturális párbeszédet, a perspektívaváltást és a közös tapasztalatszerzést.

A DCYDE! által létrehozott hibrid tanulási környezetekben a digitális médiát kulcsfontosságúnak tekintik a különböző nézőpontok meghallgatásának és láthatóvá tételének, valamint a globális fenntartható fejlődés témáinak érzékelhetővé tételéhez. Ily módon az internet a globális fenntartható fejlődés kommunikációs és tervezési terévé, a gondolkodás és a vita terévé válik, ahol a szolidaritáson alapuló cselekvés megtanulható. Röviden: egy olyan térré, ahol a fiatalok által irányított élő laboratóriumok hozhatók létre a globális fenntartható fejlődés alakítása érdekében.

Mi a projekt célja?

A DCYDE! célja a legjobb gyakorlatok népszerűsítése, hogy az oktatásban érdekeltek digitális eszközök és online alapú kommunikáció segítségével hogyan hozhatnak létre hibrid globális állampolgári nevelési (GCE) tanulási környezeteket, hogy a globálisan fenntartható fejlődés laboratóriumát hozzák létre a fiatalok és a nem uniós országokban, különösen a globális déli országokban élő fiatalok és kortársaik számára. Az eredményeket nemcsak a résztvevő országok nyelvén teszik közzé, hanem angol és spanyol nyelven is elérhetővé teszik a felhasználók lehető legszélesebb köre számára az EU-ban és világszerte. A tevékenységek valamennyi célcsoport nyelvtudására és médiaműveltségére is pozitív hatást gyakorolnak.