Act Now

Miért Act Now?

Megalapozott tudományos bizonyítékok alapján sürgősen mérsékelni kell az antropogén klímaváltozást (IPCC, 2019). Jelentős különbség van azonban az éghajlatváltozás jelentette kockázatok tudományos és mindennapi értelemben vett értelmezése között (J. N. Rooney-Varga, 2018). A tudományos közösség folyamatos figyelmeztetései láthatóan nem elég erősek ahhoz, hogy kikényszerítsék a nemzetközi éghajlati célok eléréséhez szükséges egyéni és kormányzati intézkedéseket.

Mi az ACT Now?

Az éghajlatváltozással foglalkozó tudományágak és a közéleti cselekvési kezdeményezések közötti szakadék áthidalása - ez az Act Now; egy olyan projekt, amelynek középpontjában új, nem formális és informális oktatási eszközök és módszerek kifejlesztése áll; olyan eszközöké, amelyek vonzóak a fiatal generáció számára. A projekt célja, hogy felkészítse a fiatalokat arra, hogy mobiltelefonokon alkalmazható játékok segítségével a környezettel és a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos változások szószólójaként járjanak el.

Tevékenységek

1. A fiatalokkal dolgozók tudását és képességeit fejlesztjük az egyedi mobilalkalmazások és szimulációs játékok használatára

2. Módszertani kutatást végzünk a fiatalok kulcskompetenciáinak fejlesztése kapcsán használható, a klímaváltozáshoz kapcsolódó eszközök és módszertanok területén;

3. Megismertetjük a meglévő AR és szimulációs játékok platformjait a fiatalokkal dolgozókkal és biztosítjuk számukra a szükséges technikai ismereteket, a fiatalok klímaváltozással kapcsolatos kulcskompetenciáinak fejlesztéséhez szükséges ismereteket, tudást;

4. Az éghajlatváltozásról és annak hatásairól szóló ismeretek bővítése nem formális és informális módszerekkel;

5. A kritikus gondolkodás és az aktív polgárság fokozása a fiatalok körében a demokrácia megerősítése és az éghajlatváltozás elleni küzdelem érdekében.

Elearning modulok klímaváltozás és kiterjesztett valóság témában

Trénereknek és tanulóknak egyaránt

Partnerek

ACCION LABORAL PLATAFORMA PARA LA IMPLANTACION DE PROGRAMAS DE INCLUSION LABORAL EN COLECTIVOS DESFAVORECIDOS - Spanyolország