Kríziskezelés közösségeknek

A kézikönyv célja, hogy segítséget nyújtson a helyi közösségeknek felkészülni a lehetséges válságokra, a COVID 19 világjárvány tapasztalataira építve. 

Elméleti és gyakorlati ismeretet tartalmaz az aktív állampolgárság és a közösségi részvétel témakörében, valamint bemutatja a világjárvány során szerzett tapasztalatokat. A kézikönyv alapos ismereteket nyújt a válságról, annak hatásairól és azokról az intézkedésekről, amelyeket a vezetők tehetnek a közösségükre gyakorolt hatások minimalizálása érdekében. 

A kézikönyvből megismerheti a helyi közösség bevonásának és az együttalkotásnak a módszertanát is, és megoszthatja a jó gyakorlatokat. A kézikönyv hasznos olyan közösségi szakemberek számára, mint például pedagógusok, ifjúságsegítők, közösségszervezők, kulturális menedzserek, akik maguk is aktív vezetők vagy szervezők, de szeretnének továbblépni, és készek felkészíteni magukat és közösségüket egy esetleges válsághelyzetre. Azonban ezt a könyvet úgy terveztük, hogy azokat az aktív polgárokat is szem előtt tartottuk, akik törődnek a helyi közösségükkel, és hajlandóak tenni azért, hogy összefogják azt. 

Ahhoz, hogy a legtöbbet profitáljunk az itt összegyűjtött tudásból, javasolt elvégezni az e-learning modulokat és átolvasni a képzési tervet is. A kézikönyv a "CRESTART - CReative rESilienT leARning communiTies meeting COVID challenges" című projekt keretén belül került kidolgozásra, mely a Cromo Alapítvány, Magyarország, Centre For Advancement Of Research And Development In Educational Technology Ltd-CARDET, Ciprus, Public Policies Watchdog Forum, Bulgária, Changes&Chances, Hollandia partnerek részvételével 2021. november 1. és 2023 november 1. között valósult meg az Európai Unió Erasmus+ Programja támogatásával. Szerződésszám: 2021-1-HU01-KA220-ADU-000027016

A kézikönyv innen letölthető: Kézikönyv közösségeknek kríziskezelésre