Aktuális projektjeink

Befogadó társadalom

Riszpekt.com Játék és Sportverseny fiataloknak és szüleiknek.

Bővebben:

Ha szeretnél részt venni, lépj velünk kapcsolatba:

toth zsolt@cromo.hu

Tóth Zsolt projektvezető

Modern civil társadalom

Üzleti érzékenyítés - üzleti gondolkodás workshopok civil szervezeti vezetőknek

Ahhoz, hogy a civil szervezetek hosszú távon fenntarthatók legyenek, saját bevételekre van szükségük.

Mi már rendelkezünk üzleti tervvel. És te?

Ha szeretnél velünk konzultálni, lépj velünk kapcsolatba:

simon.ildiko@cromo.hu

Simon Ildikó, a Cromo elnöke

Snapshots from the borders - Képek a Végekről

Alapítványunk 2017 októberében csatlakozott a nemzetközi partnerséghez, amelyben a migrációval kapcsolatos tapasztalatokról, lehetőségekről beszélünk 13 ország 31 partnerszervezetével és önkormányzatával.

A projektet az Európai Unió támogatja.

Magyar partnerünk Siklósnagyfalu önkormányzata.

Ha többet szeretnél tudni a projektről, lépj velünk kapcsolatba:

tornoczi.zsofia@cromo.hu

Tornóczi Zsófia, projektvezető

FARE- Focival a rasszizmus ellen

A sport segít az előítéletek leküzdésében.

Tápiógyörgyén a #footballpeople action week keretében 2018. október 13-án focitornát rendeztünk a helyi iskolások és tanárok részvételével.

Együttműködő helyi társadalom

Srácok, csak aktívan!

A Tápióságban aktív települések fiataljai, tanárai és helyi lakosok bevonásával indítottunk helyi közösséget fejlesztő, a fiatalokat a közösségi ügyek iránt érzékenyítő projektet.

A projektet az Open Society Foundation támogatja.

Ha szeretnél többet tudni a projektről, írj nekünk:

simon.ildiko@cromo.hu

Simon Ildikó, projektvezető

Induló projektjeink

Clarinet  - Önkormányzatok és civilek az interkulturális társadalmakért

Együttműködő helyi társadalom

Online közösségek kutatása és fejlesztése annak érdekében, hogy a civil szervezetek és a helyi lakosok közötti kapcsolat és átjárhatóság megerősödjön

A civil társadalom szervezeteinek hatásmérése

Nemzetközi együttműködés annak érdekében, hogy szervezetek számára a fejlettségüknek megfelelő, egyszerű, napi szinten alkalmazható hatásmérő eszközöket adjunk

Ha szeretnél bekapcsolódni a projektjeinkbe, küldj nekünk üzenetet!

Korábbi kiemelt projektjeink

Fenntartható helyi társadalom, társadalmi vállalkozások

EuropeAid/134863/C/ACT/MULT,  Social & Solidarity Economy as Development Approach for Sustainability (SSEDAS) in EYD 2015 and beyond

A projektben számos európai országgal közösen a szolidaritás alapú, helyi társadalmi vállalkozásokon alapuló gazdasági modelleket dolgoztunk ki.

Online közösségek kutatása

OSIFE, 2015-2016

A projektben magyar online közösségeket térképeztünk fel, majd kategorizáltuk és kutattuk a közösségek megalakulásának szakaszait, fordulópontjait. Tréningeket és egyéni tanácsadásokat nyújtottunk számukra a fejlődésükhöz.

Magyarországi Evangélikus Egyház

Tervező műhelymunka, tanulmány és elemzés, tréning tematikák és segédanyagok kidolgozása, felmérés 1 600 dolgozó számára, trénerképzés, vezetői képzés, csoportvezetői képzés

TIDE- Globális nevelést mindenkinek!

Olasz, finn és wales-i partnerekkel közösen a globális célok megismertetése és megértése érdekében interaktív, játékos műhelymunkákat tartottunk értelmileg sérült fiatalok számára, majd trénerképzés keretben maguk is képessé váltak társaik számára átadni a megszerzett ismereteket.

KÖzösségi KEzdeMÉNYezések Nógrádban és Baranyában

A projekt célja az volt, hogy a Cromo szervezet- és közösségfejlesztő alapítványként szolgáltatásait az arra rászoruló szervezeteknek, közösségeknek biztosítsa, valamint előmozdítsa a roma célcsoportokkal foglalkozó szerveződések megerősödését, ismertségét és aktív részvételét a helyi közéletben Nógrád és Baranya megyében. Célunk volt továbbá, hogy az ország két halmozottan hátrányos helyzetű régiójában Közösségi Kezdeményezések (un. Kőkemények) lebonyolításának támogatásával helyi kapacitást erősítsünk.

Kulcskompetencia-fejlesztés és egyéb felnőttoktatási programok

A Budapest Esély Nonprofit Kft kérésére számos hátrányos helyzetű célcsoport számára adtunk képzést kulcskompetencia, álláskeresés, kommunikációfejlesztés témakörökben (tartós munkanélküliek, hajléktalanságban élők számára)

Bögrefónia

A "Bögrefónia" a Cromo Alapítvány és a Spiritusz Egyesület közös kampányként valósult meg, a Norvég Civil Támogatási Alap finanszírozásában, 2015. január és augusztus között. A kampányban a felkészítéstől kezdve egészen a nagy bemutatkozásig a fogyatékkal élő személyek kerültnek alkotó, bemutatkozó és segítő-támogató pozícióba. A kampányunkat a 2015-os tavaszi fesztivál idejére időzítettük, mivel művészi környezetbe ágyazva az üzenet sokkal erőteljesebben és hatásosabban jelent meg.

A résztvevő fogyatékkal élő emberek új szerepben ismerték meg saját magukat, készségeik fejlődtek, új lehetőségek nyíltak meg számukra, valós képet közöltek magukról, céljaikról, és értékes visszajelzéseket kaptak a fesztivál látogatóitól.