Clarinet


A CLARINET célja, hogy felhívja az uniós polgárok figyelmét a migrációs háttérrel rendelkező társaink az EU közösségre gyakorolt hatásaira.

A projekt célja

Uniós szinten azonosítani és népszerűsíteni az önkormányzatok migrációról és integrációról szóló nyilvános kommunikációs jó gyakorlatait

A határ menti önkormányzatokat képzéseken keresztül fejleszteni, hogy képesek legyenek sikeres és tényeken alapuló nyilvános kommunikációt folytatni a migrációról és az integrációról.

A projekt oldala itt érhető el: https://www.clarinetproject.eu/hu/home-page-hu/

A PROJEKT ELEMEI

  1. Önkormányzatok migrációs és integrációs nyilvános kommunikációs kampányainak Európa Díja -https://www.clarinetproject.eu/hu/a-dij-jeloltjei/
  2. "Pozitív történetek" gyűjteményének összeállítása migrációról és integrációról helyi önkormányzatok részére
  3. 8 képzési program megvalósítása önkormányzatok részére, téma: hogyan kommunikáljunk migrációról és integrációról helyi szinten - hamarosan indul e-oktatásunk a települési önkormányzatok számára
  4. Összesen 8 művészeti alkotás a 8 megvalósulási helyszínen
  5. Összesen 8 migrációról szóló önkormányzati kommunikációs kampány tervezése és támogatása

Elkészült magyarul is egy eszköztár, amely lépésről lépésre mutatja be a kommunikációs kampány szervezését és megvalósítását a közösségi médiában, az offline médiában és a rendezvényszervezésben.

Az eszköztár konkrét példákat mutat be sikeres európai önkormányzatok kommunikációs kampányairól a bevándorlás és befogadás témájában.

Az eszköztárat itt tudja letölteni: https://www.cromoalapitvany.hu/kommunikacios-kampanyeszkozok/

A pozitív sztorikat egyenként közöljük alapítványunk blogján: https://gyakoroljuk.blog.hu/


Helyi művészeti alkotás - art residency Kásádon

Kásádon 2021. október 2-án ünnepeltük a kultúrák sokszínűségét és a szolidaritást, számos programmal készültünk minden korosztálynak. Az eseményen Ráczné Kalányos Gyöngyi festőnővel közösen alkottunk egy hatalmas festményt a kultúrák és szolidaritás témájában, valamint Tóth Jakab filmkészítő készített helyben filmet a lakosokkal a határhoz való viszonyukról. Emellett családi vetélkedő, táncok, bogrács és közös esti fesztivál várt minden kedves látogatót.

A programról, alkotásról szóló képekkel mindenki betekintést nyerhet e színes hétvége hangulatába.

Art residency - Közösségi festés és Interjúfilm

Itt add meg az alcímet

Ráczné Kalányos Gyöngyi festőnő és a helyi lakosok közös alkotása, mely Kásádon készült 2021. október 2-án a kultúrák ünnepén és a  szolidaritást, kulturális sokszínűséget ünnepli.

Tóth Jakab műsorkészítő interjú filmet készített Kásádon a helyi lakosokkal a határhoz fűződő kapcsolatukról, mely hamarosan elérhető.