#riszpekt

Mi a #riszpekt?

A #riszpekt Magyarországon és Európában a sporton, a közösségszervezésen és az oktatáson keresztül fiatalokat megmozgató közösségépítő programja.

Célunk, hogy a 15-22 éves gyerekeket és fiatalokat - akik sok időt töltenek különböző mobilalkalmazások és Internetes felületek böngészésével -, bevonjuk olyan játékokba, feladatok megoldásába, csoportos munkába, amelynek segítségével, értelmes témákkal találkozhatnak, kisfilmeket, sztorikat készítenek a közösségi tanulás újszerű eszköztárával, közösen a személyes térben.

A szülőknek teret biztosítsunk, hogy játékosan, csoportmunkával meg tudják érteni ennek a korosztálynak az igényeit, és segítsük őket abban, hogy egyensúlyt alakítsanak ki a családban a mobiltelefonozás kapcsán, választ kapjanak kérdéseikre, megbeszélhessék aggályaikat. 

Eddigi programjaink

2020 őszétől indítottuk online pályázataink sorozatát! A fiatalok 1-3 perces kisfilmeket készítenek, fotó-és rajzpályázatokon vesznek részt, közösségi akciókban próbálhatják ki azokat a készségeket, amelyeket online és személyes képzésen tanulnak. Ezeket megosztják, népszerűsítik a saját közösségi hálójukon keresztül, amely az értékelés és a díjak kiosztásának alapja.

Az első kampányunk 2020. november 15-december 15-ig tartott, és több mint 120 pályamunka érkezett hozzánk, #miertjoitthon témában, fotó és videó kategóriákban.

Jelenlegi kampányunkat 2021. február 15-én inítottuk, tánc és zene kategóriákban, a téma Mutass be a vírusnak, avagy élet 2020 után. 

2019 őszétől az Erasmus+ program keretében görög, olasz, cseh és ciprusi partnereinkkel közösen elindítottuk a Fiatal Mitoszirtók programot, amelynek célja, hogy felkészítse a fiatal korosztályt az Interneten terjedő álhírek, reklám és politikai propaganda, valamint gyűlöletbeszéd ellen.

https://www.youthmythbusters.eu/hu/

2018. augusztus 4-5-én, Zánkán jelentünk meg a Footsal Tornán, illetve augusztus 12 és 18-a között a nemzetközi csapatokat is vendégül látó Cell Kupán Veszprémben, ahol a Fair play a sportban és a Fair play az életben játéktémákkal mozgattuk meg a középiskolásokat. 

2018. június 30-án és szeptember 16-án Törökbálinton a Sportarénában rendeztük az I. és II. #riszpekt.com Tornát, ahol teremfoci, kézilabda, B33 kosárlabda sportágakban versenyeztek több korosztályban a gyerekek, miközben a szülőkkel játékos formában beszélgettünk a mobilozással kapcsolatos aggályaikról.  

#riszpekt a YouTube-on

A túlzott és értelmetlen mobilhasználat káros, ezt értjük. Hogy látja ezt a diák és a pszichológus? Itt a kisfilmünk!

Aktuális kampányunk

Játékfelhívás

Szia, 15-20 éves vagy? Vegyél részt egy tánc és zene kategóriában rendezett pályázaton!

Értékes ajándékok várnak , és a kötelező iskolai közösségi szolgálathoz is tudsz óraszámokat szerezni!

A téma: After 2020, azaz Mutass be a vírusnak!

1. Gyere és regisztrálj a kampányba!

2. Készíts zenét vagy táncprodukcót!

3. Ezután töltsd fel a kisfilmet a saját Insta oldaladra és ne felejtsd el a hashtagekek használatát: #after2020kampany és #riszpekt.com1!

Kérd ismerőseidet, hogy lájkolják, és osszák meg az alkotásod!

A kampány 2021. február 15-én indul és március 15-ig tart.

Eredményhirdetés 2021. április 10-én.

A fődíj mindkét kategóriában 50 000 Ft. A második helyezett 30 000 Ft-ot, a harmadik pedig 20 000 Ft pénzjutalomban részesül. A 4-10. helyezettek pedig értékes tárgynyereményeket kapnak! Mindkét kategóriában különdíjat is hirdetünk!

Figyeld minden nap a riszpekt.com1 Insta oldalát, itt mutatjuk be a nyereményeket és a támogatókat!

Ne feledd, csak rajtad múlik, hogy mennyi lájkot szerzel, és mennyire lesz népszerű a kisfilmed! Mutass be a vírusnak!


A projektünk a 15-20 éveseknek és szüleiknek szól.

Nem akarjuk tiltani, korlátozni a mobilozást, de szeretnénk a srácokat értelmes tartalmak, hasznos infók, közösségi tanulás és élmény felé terelgetni.

Bővebben a projekt oldalán: 

https://riszpekt.com/

Az események online és offline zajlanak.

Játék, sport, technikai eszközök megtanulása, kisfilmek készítése, verseny, önismeret - mindez együtt a Riszpekt Családi Nap és Torna sorozatain.

A programokat itt tudod támogatni:

https://riszpekt.com/adomanyozas/

Ajánlatok partnereinknek

A projekt egyedülálló lehetőséget kínál a cégeknek:

Tehetnek javaslatot az online játékok témáira

Megjelennek a reklámfelületeken

A rendezvényeken standolhatnak, logóikat, plakátjaikat elhelyezzük

Rendszeresen be tudnak mutatkozni a jövő munkavállalóinak

https://riszpekt.com/partnerek/